alt

Nyheter

 

Pippi pysselväska

Pippi pysselväska

Pyssla och läs, var du än är! Väskan är liten och lätt och perfekt att ta med på resan, i bilen, på flyget och på tåget. Med den här pysselväskan får barnen många roliga och mysiga stunder med Pippi Långstrump!

Safta och sylta

Safta och sylta av Malin Landqvist

Den enda boken du behöver för att kunna omvandla skogens och trädgårdens alla bär och frukter till läskande saft och smakrik sylt. I den här behändiga boken hittar du drygt 90 klassiska recept för våra vanligaste bär och frukter.

Godnattsagor för rebelltjejer
Godnattsagor för rebelltjejer

En bok fylld av kvinnliga förebilder – hundra fantastiska kvinnor som åstadkommit något speciellt eller stått upp för sina ideal. Författare, astronauter, konstnärer, dansare, kockar, rappare, boxare, forskare och politiska ledare från hela världen. Stärkande, rörande, inspirerande och absolut sanna sagor för tjejer i alla åldrar.

Japansk grillning
Japansk grillning av Jonas Cramby

Ingen annan grillning ger lika mycket resultat för lika lite ansträngning som den japanska. Tillbehören och såserna tar minuter att förbereda och köttet sekunder att grilla. De små bordsgrillarna är enkla, portabla och så billiga att vem som helst kan tillaga festmåltider i parker, på balkonger eller till och med inomhus.

Kaninklubben
Kaninklubben av Lin Hallberg

I dag står det en korg utanför ladan hos Tiger Andersson. När han tittar närmare ser han tre små nosar som sticker upp. Kaninungar! Men Tiger kan inte behålla ungarna.Hur ska de göra? Som tur är kommer Levi och Lo på en idé som kanske kan rädda de små söta kaninerna …

Matsvampar i skog och mark
Matsvampar i skog & mark av Bo Nylén

Det här är den perfekta boken för alla som mest plockar kantareller och karljohansvamp men som gärna vill utöka repertoaren. 140 arter beskrivs utförligt i text och bild: de viktigaste matsvamparna, de farligaste giftsvamparna som de kan förväxlas med men också ett antal misstänkt giftiga eller oätliga dubbelgångare till de ätliga svamparna.

Hemmet
Hemmet av Mats Strandberg

Joel är tillbaka i småstaden där han växte upp. Han har tvingats bli förälder till sin mamma Monika, som nu ska flytta in på demensboendet Tallskuggan. Välkommen till Hemmet. En kuslig berättelse om kärlek, vänskap och den största skräcken av alla: att förlora kontrollen över dig själv.

Det finns alltid förlåtelse
Det finns alltid förlåtelse av Anne B. Ragde

Tre år har gått sedan Torunn svek släkten och lämnade gården Neshov utanför Trondheim. Farbrodern Erlend och hans älskade Krumme har blivit småbarnsföräldrar och lever ett gott liv i Köpenhamn. Den andre farbrodern, begravningsentreprenören Margido plågas av grubblerier och de nya tiderna. Torunn själv har fyllt fyrtio. Hon står på nytt inför ett vägval i livet. Kan hon återvända efter sitt svek?

Andras döttrar
Andras döttrar av Amy Gentry

När Julie är 13 år blir hon bortförd från sitt hem. Familjen behåller trots allt hoppet om att hon en dag ska komma tillbaka. En kväll många år senare ringer det på dörren. Den unga kvinnan utanför presenterar sig som Julie, men snart börjar Julies mamma tvivla på om flickan verkligen är deras försvunna dotter.