Nyheter

 

Fira med fest
Fira med fest av Helena Bross

Skolan fyller tio år och det ska bli maskerad! Alla ska klä ut sig och det ska bli disko. Maja vet inte vad hon vill vara. Men vänta, hon kanske kan vara vaktmästare? Det skulle passa. Snickarbyxor har hon ju redan.

Våra 25 bästa matsvampar
Våra 25 bästa svenska matsvampar av Michael Krikorev

Vill du lära dig mer om svampar? Vilka som är de godaste och säkraste att plocka? Då är den här boken den perfekta guiden. De flesta plockar mest kantareller och missar andra läckerheter eftersom de inte känner till dem. Här står ett fåtal utvalda arter i fokus så du kan ge dig ut i rätt miljö för att söka, finna och plocka.

Sov du lilla videung
Sov du lilla videung av Cilla & Rolf Börjlind

Den hemlösa Muriel tar sig an den ensamma flyktingflickan Folami. Men hoten är många och de söker sig till Muriels vän, den tidigare polisen Tom Stilton. Olivia Rönning utreder samtidigt ett mord på en pojke, som troligen är från Rumänien. Stilton erbjuder sin hjälp och följer Olivia till Bukarest.

Stjärndamm

Stjärndamm av Lars Wilderäng

Den civilisation som sakta men säkert byggdes upp igen, 10 år efter Nedsläckningen, är nu krossad. Inga kulor i världen kunde skydda dem mot den fiende som var nära att förinta dem alla. Och som visade sig vara värre än den mest fasansfulla mardröm. Den actionfyllda och avslutande delen i Stjärntrilogin.

En kvinna i blått
En kvinna i blått av Elly Griffiths

En kvinna iklädd blå morgonrock hittas död i ett dike utanför det religiösa samhället Walsingham, i Norfolk. Samtidigt har rättsarkeolog Ruth Galloways prästväninna fått hatiska brev med referenser till ortens historia och ”en kvinna i blått." Sambandet kan inte vara en slump. Ruth och kriminalkommissarie Harry Nelson påbörjar en kamp mot tiden. Kan de hitta mördaren innan fler faller offer?

Frukt och grönt
Frukt o grönt av Lotta Kühlhorn

Den där speciella känslan när man botaniserar bland stånden på en marknad, eller kommer in i en välsorterad saluhall. Hur det fullkomligt exploderar inför alla sinnen av färgintensiva och härligt doftande frukter och grönsaker, välorganiserade i höga pyramider och djupa korgar. Allt är perfekt moget, noga utvalt, plockat och sköljt. Det är i den här känslan som Lotta Kühlhorn tar avstamp.

Gelato! Äkta italiensk glass

Gelato! Äkta italiensk glass av Samantha Santambrogio-Öberg

Med sina rena smaker och lena, krämiga konsistens brukar italiensk glass anses som godast i världen. Nu kan du göra äkta italiensk glass hemma i ditt eget kök, som smakar lika ljuvligt som på Roms bästa gelateria. Här finns de klassiska och traditionella recepten: pistacchio, nocciola, cioccolato, stracciatella, här finns smakintensiva bärsorbeter och läskande granita - laga och njut!

Maestra
Maestra av L.S. Hilton

Hon heter Judith Rashleigh och har en blygsam anställning på ett av Londons mest ansedda auktionshus. På kvällarna jobbar hon som värdinna på en champagnebar. Men hon har bestämt sig för att ta sig fram här i världen - hon lär sig spelets regler, klär sig, talar och för sig på ett sätt som tilltalar de män som har något som hon vill ha.

Be inte om nåd
Be inte om nåd av Martin Österdahl

Året är 1996. En ung kvinna som jobbar åt ett svenskt företag försvinner spårlöst i Sankt Petersburg. Hennes svenske pojkvän och kollega, attackdykaren och Rysslandsexperten Max Anger, åker dit för att hitta henne. Under sitt sökande hittar han kopplingar mellan hennes försvinnande och sitt eget förflutna.