alt

Nyheter

 

Green kitchen smoothies
Green Kitchen Smoothies av David Frenkiel
och Luise Vindahl

Packade med frukt och grönsaker ökar en smoothie din energi, du får i dig större mängd fibrer och en hel del värdefulla antioxidanter på bara ett kick. Författarna delar med sig av 50 av sina favoritrecept med massor av nya och spännande idéer.

Harry Potter och det fördömda barnet
Harry Potter och det fördömda barnet av J.K. Rowling

Äntligen här: den åttonde berättelsen. Nitton år senare ... Medan Harry brottas med ett förflutet som ständigt gör sig påmint, måste hans son Albus slåss mot ett arv han aldrig velat ta del av. Boken baseras på en ny originalberättelse av J.K. Rowling, Jack Thorne och John Tiffany.

Det är inte mig ni söker
Det är inte mig ni söker av David Dalton

Bob Dylan är vinnare av årets Nobelpris i litteratur. Vem är han egentligen? Få artister är så viktiga, så älskade och ändlöst analyserade som Bob Dylan. Här tecknas ett avslöjande och insiktsfullt porträtt av rockikonen.

Hennes nya namn
Hennes nya namn av Elena Ferrante

Elena håller på att ta sin examen vid Pisas förnäma Scuola Normale Superiore och hyser dessutom författardrömmar. När hon i smyg anförtros Lilas anteckningsböcker och läser dem drabbas hon av såväl avundsjuka som svartsjuka. Efterlängtad uppföljare till Min fantastiska väninna.

Trump och vredens Amerika
Trump och vredens Amerika av Laura och Saska Saarikoski

Världens kanske mest intressanta person just nu: Donald Trump. Här berättas om hans liv, från åren som bråkig överklasspojke till den hisnande framgången som kandidat i det amerikanska presidentvalet 2016. En spännande och uttömmande skildring av fenomenet Trump!


Vad ska en flicka göra?
Vad ska en flicka göra? Konsten att vara riktigt rädd av Annika Lantz

Det här är en bok som drabbades av sjukdom. Mitt under skrivprocessen damp en diagnos ner i livslådan och inget blev som det var tänkt. Resultatet blev en samling texter som beter sig som en cancerdrabbad DNA-spiral.

Djupgraven
MÅNADENS BARNBOK
21 september - 20 oktober 2016, pris 129 kr

Djupgraven av Camilla och Viveca Sten

När hösten kommer, mörkret lägger sig över skärgården och endast de bofasta blir kvar börjar otäcka saker hända runt ön där tolvåriga Tuva bott i hela sitt liv. Människor försvinner spårlöst i havet, mörka skuggor böljar under ytan, och övernaturliga väsen visar sig bland träden ...

Kan man dö två gånger
Kan man dö två gånger? av Leif GW Persson

Sjöscouten Edvin sätts i land på Ofärdsön i Mälaren för att plocka svamp. Istället hittar han en halvt begravd dödskalle.Trots att Edvin bara är tio år har han genast situationen klar för sig. Han lägger kraniet i en plastpåse, rymmer från scoutlägret och åker raka vägen hem till sin granne - kriminalkommissarie Evert Bäckström.

Hemkunskap
Hemkunskap av Mathias Dahlgren

Glöm skolans lektioner i hemkunskap! Lär dig Mathias Dahlgrens hemkunskap för vuxna och matlagningen blir roligare, enklare - och din mat blir godare.